ez itt az index

Moduláris hibrid hajtáslánc labor

Bemutatkozás

Az elektromos járművek gyors terjedésével egyre nagyobb az igény a tesztelésükhöz szükséges speciális teljesítmény-elektronikai berendezésekre. A BME és a Siemens együttműködésében az egyetemi kampuszon létrehozott, a Rolls-Royce Hungary-vel közös tulajdonú laborunkban 300kW teljesítményszinten, 1200V feszültségen és max. 20000 percenkénti fordulatszámon biztosítjuk az elektromos járművek komponensenkénti vagy akár rendszerszintű tesztelését. Kapacitásunk tervezett bővítését követően más teljesítmény-elektronikai berendezések tesztelése is lehetővé válik. Célunk, hogy az ipar igényeinek megfelelően maximális színvonalú, korszerű szolgáltatást nyújtsunk.

A labor leírása

Partnereink számára széleskörű tesztelési lehetőségeket kínálunk teljes hajtáslánc és komponens szinten is (motorok, generátorok, teljesítmény-átalakító konverterek, akkumulátorok és inverterek). Speciális nagyfeszültségű, nagy kapcsolási frekvenciájú és nagy teljesítményű PHIL (Power Hardware In the Loop) rendszerünk lehetővé teszi felhasználói szinten paraméterezhető forgógépek, valamint különböző fordulatszám- és pozíciószenzorok emulációját is. A vizsgálandó berendezés számára levegő és folyadékhűtést egyaránt tudunk biztosítani. Automatizált mérő és adatgyűjtő rendszerünk mérni tudja a berendezés feszültségeit, áramait, fordulatszámát, nyomatékát és hőmérsékletét.

Szolgáltatások

Teljesítmény-elektronikai átalakítók fejlesztésének támogatása és típustesztjeinek elvégzése; a teljesítményszintű áramkörök és irányítás egyidejű, komplex vizsgálata; villamos motorok paramétereinek feltérképezése statikus és dinamikus vizsgálatokkal; villamos hajtáslánc átfogó tesztelése; Akkumulátoros rendszerek akkumulátorának tesztelése és emulációja.

Előnyök:

Alkalmazás:

Felszereltség

Két próbapad, PHIL, akkumulátor szimulátor, automatizált mérő és adatgyűjtő rendszer, levegő és folyadékhűtő rendszer

Partnerek